Úvod Novinky Aktuálne Predajca odhalil špecifikácie OnePlus 2: 5,7″ QHD displej, 16 MPx foťák Sony...

Predajca odhalil špecifikácie OnePlus 2: 5,7″ QHD displej, 16 MPx foťák Sony a 3,300 mAh batéria

27. júla vraj uvidíme nie jednu, ale rovno dve verzie nového zabijaka vlajkových lodí.

10
OnePlus 2

Aj keď niekoľko častí hardvérovej výbavy už oficiálne poznáme, na svetlo-sveta vyplávali ďalšie. E-shop Oppomart stihol jeden z najočakávanejších Android smartfónov zaradiť do svojej ponuky, pričom si ho zatiaľ nikto ešte nekúpi.

OnePlus 2 by tak mal podľa čerstvých informácií pozostávať z veľkého 5,7-palcového displeja s Quad HD rozlíšením, 16 MPx fotoaparátu (Exmor IMX 234) od spoločnosti Sony, Oxygen OS (modifikovaný Android) či 3,300 mAh batérie.

Výrobca doteraz prezradil čipset Snapdragon 810 vo verzii 2.1, senzor na odtlačky prstov používateľa, 4GB LPDDR4 operačnú pamäť a aj konektor USB Type-C.

S predčasným odhalením však vypláva na povrch ďalšia veľká otázka – prečo e-shop uvádza rozlíšenie fotoaparátu až 16 MPx, keď nedávny test slávneho YouTubera MKBHD spomína iba 13 MPx?

Cena OnePlus 2 nemá byť vyššia ako 450 dolárov
Cena OnePlus 2 nemá údajne byť vyššia ako 450 dolárov

Ako spomína web PhoneArena, je tu šanca, že na trh dorazia dve cenovo-rozdielne verzie a každá v dvoch variantách s odlišným úložným priestorom (16 a 64GB).

V prípade zariadenia v ponuke oppomart.com môže teda ísť o tu lepšie-vybavenú, keďže tomu naznačuje aj cenovka 499 amerických dolárov. Tú však mohol navýšiť i samotný predajca, keďže staršie informácie priamo od CEO čínskej spoločnosti hovorili o 50 $ nižšej maximálnej sume, ktorá bude asi platiť iba cez priamú distribúciu.

Predstavenie OnePlus 2 prebehne koncom tohto mesiaca.