Úvod Novinky Aktuálne Spoločnosť LG investuje do výroby ohybných displejov 900 miliónov dolárov

Spoločnosť LG investuje do výroby ohybných displejov 900 miliónov dolárov

OLED technológia je podľa juhokórejského výrobcu číslo 2. naša budúcnosť.

0
Logo LG

Čerstvo-oznámená investícia so zámerom budovania výrobných kapacít môže súvisieť aj s rastúcimi požiadavkami odberateľov. iPhone od Apple by mal totiž už o pár rokov disponovať flexibilným OLED panelom.

Keďže patrí spoločnosť LG medzi najprioritnejších dodávateľov kalifornského giganta, takmer miliardová investícia do výrobného procesu má veľký potenciál, že vzniká práve kvôli nemu a neustále-rastúcom dopyte po smartfónoch s logom nahryznutého jabĺčka. Podľa niektorých zdrojov by mal mať práve ten už v roku 2018 podobnú vlastnosť ako unikátny LG G Flex 2.

Investícia LG Display urýchli vývoj budúcich displejových technológií, ako napríklad skladacích alebo veľký auto displejov. Výhodou flexibilných OLED displejov je ohýbanie obrazovky, čo sa podarilo dosiahnuť použitím plastových substrátov miesto substrátov skla, ako v konvenčnom OLED displeji. Používanie flexibilnej OLED technológie sa momentálne rozširuje do priemyslu so smartfónmi, automobilmi a nositeľnými zariadeniami,píše LG v tlačovej správe.

LG G Flex 2
LG G Flex 2

Ohnuté displeje sú momentálne horúcim hitom na spotrebiteľskom trhu s elektronikou. Momentálne ich nájdeme aj v drahších smartTV či monitoroch k osobnému počítaču.