Pokiaľ si váš smartfón radi šperkujete k dokonalosti, vďaka jednej šikovnej aplikácii si môžete prispôsobiť časový limit obrazovky a inteligentne tak určiť, kedy sa má zapnúť alebo vypnúť. 

Počas čítania textu tak môže obrazovka neustále svietiť a na opak, po rýchlej kontrole upozornení môže zase okamžite zhasnúť.

Aplikácia KinScreen pre túto funkcionalitu využíva rôzne senzory smartfónu na detekciu vzdialenosti a polohy.

Ak napríklad aplikácia zaznamená, že sa so zariadením nehýbe, okamžite vypne displej a pokiaľ je smartfón v určitom uhle a istej vzdialenosti od vašej tváre, obrazovku ponechá zapnutú a vy tak môžete pohodlne konzumovať texty, články a podobne bez toho, aby vám obrazovka zhasla.

kinscreen

Pri štarte aplikácie je nutné ju nakalibrovať, pričom obsahuje množstvo nastavení, ktoré si môžete prispôsobiť podľa vašich návykov používania smartfónu.

Jej výhodou je, že nepotrebuje root a je navrhnutá tak, aby čo najmenej zaťažovala čipset zariadenia a nespotrebúvala tak drahocennú energiu z vašej batérie.

Aplikácia je na stiahnutie zadarmo s možnosťou odomknutia pár funkcií prostredníctvom in-app nákupu, bez ktorých sa však pohodlne zaobídete.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.teqtic.kinscreen“]