Mať svoje fotografie zálohované v cloude je skvelé riešenie, hlavne ak používate viac zariadení a budú v bezpečí aj keď napríklad stratíte svoj smartfón alebo vám vypovedá službu počítač či pevný disk.

Google pre takéto riešenie len nedávno predstavil novú, či skôr inovovanú aplikáciu Google Fotky, ktorá  sa postará o automatické zálohovanie fotografií zhotovených vašim smartfónom ale aj ostatných priečinkov v galérii.

Zálohovacích služieb je viac a ak napríklad používate Dropbox alebo Flickr ako v prípade novinára Davida Arnotta, tento nástroj od spoločnosti Google nepotrebujete.

Android-phones-will-continue-to-upload-your-pictures-to-Google-Photos-even-if-you-delete-the-appPráve tento novinár upozornil na fakt, že aplikácia Google Fotky zálohuje fotografie aj po jej odinštalovaní. David Arnott používa spomínaný Flickr a tak sa rozhodol zbaviť aplikácie Google Fotky.

Po čase však zistil, že jeho Google účet obsahuje stovky zálohovaných fotografií a preto sa s problémom priamo obrátil na spoločnosť Google.

Tá sa ohradila, že nástroj funguje správne.

Pokiaľ teda nechcete, aby sa vaše snímky zálohovali do Google cloudu, budete musieť okrem odinštalácie aplikácie Google Fotky v nastaveniach vypnúť aj synchronizáciu fotiek, ktorá je primárne nastavená ako zapnutá.

Screenshot_NormalAppImage(1)
Pre vypnutie navštívte→nastavenia→kontá, resp.účty→Google