Technologické inovácie už čoskoro zabezpečia, že sa v nových generáciách vlajkových lodí od popredných výrobcov objaví nový spôsob biometrickej autentifikácie prostredníctvom jedinečného údaju v našich očiach.

Juhokórejské špičky ako Samsung a LG už údajne pracujú na poctivom vývoji kvalitne-fungujúcich skenerov, ktoré behom veľmi krátkej chvíle dokážu diskrétne overiť, či sme skutoční majitelia smartfónov, ktoré chytíme do rúk. Informoval kórejský web inews24.com.

Technológia tak eliminuje potrebu prikladať končeky prstov nad predurčené miesto na konštrukcii mobilného zariadenia, čím by mali byť v konečnom dôsledku zlepšené naše používateľské skúsenosti, pričom taktiež prinesie lepšiu bezpečnosť.

Novinka na skenovanie dúhoviek vraj príde na globálny spotrebiteľský trh začiatkom ďalšieho roka, čo nepriamo prezrádza, že netradičnú biometrickú technológiu uvidíme hneď vo viacerých TOP modeloch na podujatiach CES a MWC 2016. Nejde však pritom o úplne horúcu novinku, keďže podobný spôsob autentifikácie ponúka už existujúci a aj dostupný Android smartfón Vivo X5 Pro alebo taký Fujitsu Arrows NX F-04G.

Záujem iných výrobcov nie je zatiaľ príliš známy, no časom sa k spoločnostiam LG a Samsung zrejme pridajú aj giganti ako Sony či HTC.