Úvod Konkurencia Apple Apple začne vyrábať iPhone 6s už ďalší mesiac, vybaví ho Force Touch...

Apple začne vyrábať iPhone 6s už ďalší mesiac, vybaví ho Force Touch technológiou

Prípravy na predstavenie a spustenie predaja nového iPhone 6s začínajú v plnom prúde.

16
iPhone 6

Dni do predstavenia nástupcu za súčasný iPhone pomaličky ubúdajú a špekulácie o možnej hardvérovej výbave zase narastajú. Tá najčerstvejšia a najdôveryhodnejšia tentokrát hovorí, že Apple použije aj dotykový displej, ktorý dokáže rozoznávať úroveň sily tlačenia končekom prsta.

Force Touch ponúkajú momentálne dve zariadenia s logom nahryznutého jabĺčka – Apple Watch a niektoré tohtoročné MacBooky. Špeciálna technológia umožní na základe odlišných dotykov používateľa reagovať vždy iným spôsobom. Ak je dotyk silnejší, telefón zareaguje ináč, ako keď je dotyk jemnejší.

S informáciou prišiel renomovaný web Bloomberg, pričom ďalej spomína spustenie hromadnej výroby iPhone 6s začiatkom júla. Predstavenie iOS smartfónu prebehne tradične, teda počas septembra.

Vizuálne zmeny oproti iPhone 6 ale čakať Apple fanúšikovia tento rok nemusia, pri modelovej rade ‚s‘ totiž kalifornský výrobca aplikuje iba menšie vylepšenia, napríklad v technických špecifikáciach. Veľkosti uhlopriečok by pritom mali zostať rovnaké, zákazníci dostanú na výber zo 4.7 a 5.5-palcovej varianty.