Elife E8 a Marathon M5

Čínsky výrobca Gionee ukázal dve nové Android zariadenia – jeden s TOP technickými špecifikáciami či schopnosťou vytvárať 100 MPx fotografie a ďalší s priam až neskutočne veľkou kapacitou batérie, ktorá dosahuje 6020 mAh.

Obe novinky taktiež disponujú veľkými displejmi, slotom pre microSD kartu a aj 4-jadrovými čipsetmi. Gionee Elife E8 má však vo výbave oveľa zaujímavejší hardvér, čo sa ale samozrejme odráža na cenovke. Dostupnejší Marathon M5 vyniká iba unikátnou výdržou energie, ktorá vraj po jednom jedinom nabití udrží mobilné zariadenie i niekoľko dní pri živote.

Elife E8

Čerstvá vlajková loď spoločnosti Gionee. Výbavu by jej mohol závidieť hociktorý high-end model na súčasnom trhu, keďže ponúka obrovský 6-palcový Quad HD AMOLED displej, nový čipset Helio X10 so značkou MediaTek alebo takú 3 GB operačnú pamäť. Veľkým plus smartfónu je ale predovšetkým 24 MPx fotoaparát s bezstratovým priblížením a ochranou zo zafíru, ktorému asistuje špeciálny softvér, aby tak mohol mať používateľ zábery v rozlíšení až 100 MPx. Nesmieme zabudnúť spomenúť ani senzor na odtlačky prstov, dual-LED blesk, natáčanie 4K videa alebo užitočnú optickú stabilizáciu obrazu.

Marathon M5

gionee-marathon-m5

6020 mAh batéria, ktorá pozostáva z dvoch 3010 mAh častí. Takúto špecialitku ponúka zákazníkom Gionee Marathon M5. A to ani zďaleka nie je všetko. Po zapnutí extrémne-šetriaceho módu dokáže smartfón zredukovať spotrebu energie tak moc, že vydrží na piatich percentách okolo ďalších 60 hodín. Obrovská kapacita môže byť navyše využitá aj ako externá batéria pre iné hladné zariadenia. Poháňa ho 4-jadrový CPU s frekvenciou 1.3 GHz, na fotenie má 13 MPx senzor a informácie zobrazuje na 5.5″ AMOLED HD displeji.

Nové Android smartfóny od Gionee dorazia do obchodov v mierne rozdielnom čase – 25. júna a 15. júla.