BlackBerry a OS Android

Len nedávno sme vám priniesli informácie, že niekdajšia autorita v segmente inteligentných manažérskych mobilných telefónov, BlackBerry, uvažuje o použití operačného systému Android vo svojich budúcich zariadeniach.

Len teraz sa objavili, samozrejme neoverené informácie o novinke z dielne tejto spoločnosti, ktorá ponesie názov BlackBerry Venice.

Tento smartfón bude vybavený 5,4 palcovým QHD displejom, o pohon sa postará procesor Snapdragon 808, ktorý môžeme vidieť napríklad v smartfóne LG G4, nebude chýbať 3 GB pamäť RAM, 16 MPix zadný fotoaparát a 5 MPix jednotka pre selfie fotografie.

K TÉMEBlackBerry uvažuje o smartfóne s operačným systémom Android

Čo je najlepšie, toto zariadenie by mala spoločnosť predstaviť niekedy v novembri, kedy by malo podľa predošlých dohadov uvidieť svetlo sveta práve vôbec prvé zariadenie BlackBerry s Androidom.

gsmarena_001

Je teda možné, že BlackBerry Venice bude bežať na OS Android v kombinácii s plnohodnotnou hardvérovou klávesnicou a jednalo by sa tak o prvý takýto high-end smartfón s týmto mobilným operačným systémom, a rozhodne by to bola aj malá revolúcia pre značku BlackBerry.