Apple WWDC 2015

Po internetovom gigantovi a jeho vývojárskej konferencii Google I/O prichádza rad na špičkového kalifornského výrobcu spotrebnej elektroniky. Každoročné podujatie pod názvom WWDC 2015 údajne prinesie niekoľko noviniek, a to vrátane iOS 9 či novej hudobno-streamovacej služby, ktorá by mala byť silnou konkurenciou aj pre Spotify.

Apple začne s predstavovaním o 19:00 nášho času, pričom si ho môžu majitelia jeho produktov pozrieť online priamo na web stránke apple.com. Vyžaduje sa však operačný systém OS X aspoň vo verzii 10.8.5 alebo iOS 6.0 a vyšší spolu s internetovým prehliadačom Safari.

WWDC 2015 prinesie podľa odhadov odborníkov veľkú aktualizáciu iOS na verziu 9, OS X 10.11 pre osobné počítače a obávanú konkurenciu pre služby, ktoré poskytujú prístup k hudobným dielam za fixný mesačný poplatok.

Podobne ako pri Android M, aktualizované operačné systémy Apple by mali taktiež ponúknuť lepšie používateľské skúsenosti a niekoľko čerstvo-pridaných funkcionalít. Viac oficiálnych detailov prinesieme v ďalšom článku po začatí konferencie, tak ak vás zaujímajú inovácie i z druhého brehu rieky, určite zostaňte v strehu.