Úvod Zaujímavosti 200 GB microSD karta už v predaji!

200 GB microSD karta už v predaji!

200 GB microSD karta od spoločnosti SanDisk je v predaji za relatívne dobrú cenu.

3

Ešte v marci spoločnosť SanDisk predstavila novú microSD kartu s kapacitou 200 GB. Tá na vrchole nahradila 128 GB verziu. Jej predpokladaná cena však bola až 400 dolárov. To je dosť veľa, vzhľadom na to že za 128 GB zaplatíte necelú stovku

Novinka sa však nedávno dostala do predaja a na Amazone ju nájdete za 240 dolárov. Ak prirátame daň, v Európe ju kúpite za 285 dolárov alebo 255 eur. To síce stále nie je práve najlepšia cena, ale ak niekto potrebuje maximálnu možnú kapacitu, môže si 200 GB úložného priestoru zaobstarať za relatívne dobrý peniaz.

Kartu skôr využijú fotografovia a ľudia, ktorí točia veľa videí. Môžete si ju však vložiť aj do smartfónov s podporou SDXC kariet. Dajte si však pozor, väčšina zariadení na trhu momentálne zvládne iba karty do kapacity 128 GB. Výnimkou sú napríklad high-end zariadenia od LG či HTC s podporou do 2 TB.

Nakoniec, pred necelým mesiacom sa na Computexe objavila aj microSD karta s neskutočnými 512 GB pamäte. Jej predpokladaná cena sa má pohybovať okolo 1 000 dolárov alebo 900 eur. Ak teda potrebujete veľa úložného priestoru a nemáte hlboko do vrecka, toto monštrum od SanDisk-u je určené pre vás.