Občas sa na trhu v segmente mobilných technológií objaví nejaké „exotické“ či nekonvenčné zariadenie a najnovšie sa tak objavil smartfón s názvom Turing Phone.

Tento smartfón vyrobila britská spoločnosť Turing Robotic Industries, ktorej názov poukazuje na Alana Turinga, matematika a kryptografa, ktorý rozlúštil známy kód Enigma.

Smartfón má na svedomí zakladateľ spoločnosti S.Y.L. Chao, ktorý sa pri ňom zameral na zavádzanie nových technológií a použil tzv. decentralizovanú overovaciu statickú výmenu kľúčov.

Vďaka anonymnej distribučnej infraštruktúre týchto šifrovacích kľúčov nie je možné tieto smartóny identifikovať nikým z „tretej strany“ a ani medzi sebou.

Toto end-to-end šifrovanie v podstate vytvára originálnu chránenú komunikačnú sieť, ktorá je absolútne izolovaná, bez možnosti vniknutia.

Smartfón nie je „silný“ len po stránke softvérovej bezpečnosti ale aj po tej hardvérovej.

Tvorí ho totiž zliatina s názvom „liquidmorphium“, ktorá je podľa autorov pevnejšia ako oceľ či titán. Na zariadení však nájdeme aj obvyklý plast či hliník.

Turing Phone poháňa čip Snapdragon 801, beží na Androide Lollipop, svoje dáta zobrazíte na 5,5 palcovom full HD displeji alebo si ich uložíte do 64 či 128 GB internej pamäte.

13 MPix zadný a 8 MPix predný bohate postačia na zachytenie akýchkoľvek zážitkov, LTE konektivita je samozrejmosťou a tento dizajnový kúsok sa začne predávať najskôr v USA 10. augusta s cenou 740 dolárov za 64 GB verziu a 870 dolárov za 128 GB verziu.

Turing-Phone (1)
Turing-Phone (6)
Turing-Phone (5)
Turing-Phone (4)
Turing-Phone (3)
Turing-Phone (2)
Turing-Phone

Čo hovoríte na takúto nekonvenčnú novinku? Páči sa vám?