Úvod Výrobcovia Samsung Samsung valcuje konkurenciu: Znovu sa stal najväčším výrobcom smartfónov na svete

Samsung valcuje konkurenciu: Znovu sa stal najväčším výrobcom smartfónov na svete

Po troch mesiacoch neistoty je to jasné. Samsung sa dokázal postaviť na nohy.

10
Samsung

Samsung po menej úspešnom roku 2014 opäť začína naberať druhý dych. Po tom, čo stratil pozíciu najväčšieho výrobcu smartfónov na svete, sa opäť rozbehol. A to rovno s počtom 83 miliónov predaných inteligentných mobilných zariadení za obdobie prvého štvrťroku 2015, vďaka čomu mu patrí až 24% trhu.

Informoval web Reuters, ktorý sa odvoláva na strategických analytikov.

Juhokórejský výrobca prehodnotil svoj prístup k výrobe smartfónov a na trh začal konečne vo veľkom vypúšťať produkty s kovovou konštrukciou. Okrem toho, na MWC 2015 predstavil dlho-očakávanú vlajkovú loď Galaxy S6 a k nej ako ‚malý‘ bonus aj unikátny model S6 Edge. Z tohto malého bonusu sa však nakoniec stal obrovský hit. Samsung musel dokonca strojnásobiť produkciu modelu, aby uspokojil nečakaný dopyt a zároveň aj predčasne otvoril novú továreň na zakrivené displeje.

Spoločnosť plánuje do konca roka predať až neuveriteľných 70 miliónov kusov tohtoročnej vlajkovej lode. Predaj pritom začal začiatkom apríla a v domácej Južnej Kórei dokonca spôsobil pokles predaja iPhone od Apple. Sme teda veľmi zvedaví, ako budú vyzerať čísla po ďalších troch mesiacoch. Je celkom možné, že Samsung naozaj ohlási predpokladané rekordné čísla.