Úvod Novinky Android GOOGLE: Android je bezpečný, nehrozí vám takmer žiadne nebezpečenstvo

GOOGLE: Android je bezpečný, nehrozí vám takmer žiadne nebezpečenstvo

Google analyzoval dáta. Menej než 1% všetkých Android zariadení v sebe malo škodlivú aplikáciu.

8

Google nedávno publikoval správu, ktorá bola zameraná na bezpečnosť Androidu. V nej deklaroval, že Android je bezpečný a čím ďalej bezpečnejší. Zabezpečenie operačných systémov je veľká zodpovednosť, ktorá, ako sme mohli vidieť pri hacknutí Sony v roku 2014, nemôže byť braná na ľahkú váhu.

Google, Apple aj Microsoft sa preto snažia o čo najlepšie zabezpečenie svojich obľúbených operačných systémov. Nie vždy sa to podarí, o čom svedčia stovky uniknutých citlivých fotografií z cloudového úložiska Apple.

Google sa preto rozhodol zanalyzovať miliardy údajov, ktoré zhrnul do tohto pekného prehľadu.

– Bouncer v Google Play ochraňuje 1 miliardu ľudí po celom svete.

– Menej než 1% všetkých Android zariadení bolo napadnutých škodlivou aplikáciou. Znamená to teda, že pravdepodobnosť, že na svoj telefón dostanete vírus je skutočne malá.

– Celková miera inštalácií Potenciálne Škodlivej Aplikácie (Potentially Harmful Application) sa v období Q1 a Q4 2014 znížila o 50%. Zabezpečenie Androidu je čoraz lepšie a lepšie.

Google ďalej tvrdí, že pokračuje v tvrdom boji proti škodlivým aplikáciám. V Google Play „prebieha čoraz viac proaktívneho testovania aplikácií.“ Mimo Google Play spoločnosť vylepšuje zabezpečenie rizikových zariadení, ktoré sa nachádzajú v rizikových regiónoch.