Keď Samsung predstavil svoje dva nové smartfóny, veľa ľudí ostalo v pomykove. Kvality, ktoré ponúkal Galaxy S5, ako napríklad odolnosť voči vode, boli minulosťou. Mnohí sa preto začali oberať po alternatívach, ktoré takúto vlasnosť ponúkajú.

Je jasné, že prvá voľba drvivej väčšiny nie sú telefóny určené pre Čínu, no je to jedna z možností, ktorú by ste v dnešnej dobe v žiadnom prípade nemali prehliadnuť. Perfektným príkladom je Cubot X10, ktorý je najtenším vodeodolným smartfónom na svete. Okrem toho v ňom bijú veľmi zaujímavé špecifikácie. Poďme sa na to pozrieť.

O celú šou sa bude starať osemjadrový procesor od MediaTeku s označením MT6592 s jadrami o takte 1.4 GHz, zatiaľ čo pri 3D hrách pomocnú ruku podá grafický čip ARM Mali-450. Procesoru budú sekundovať 2 GB operačnej pamäte RAM, ktoré sa postarajú o plynulý chod celého systému.

Svoje zážitky budete môcť zachytiť dvojicou fotoaparátou. Na zadnej strane sa nachádza 13 Mpx jednotka, zatiaľ čo na prednej strane sa nachádza 8 Mpx senzor. Dobrou správou je aj konektivita, ktorá so slovenskými sieťami nebude mať žiaden problém. Podporované sú totiž frekvencie 900, 1800 aj 2100 MHz.

cubot-x10-1.fw
Cubot X10 je najtenším vodeodolným smartfónom na svete

Jednou z najzaujímavejších vecí na celom tomto smartfóne, okrem vodeodolnosti či kovovej konštrukcie, je jeho cena. Na Everbuying.net si ho totiž môžete kúpiť za 139,55€. To však momentálne nie je jeho finálna cena. Pre čitateľov AndroidPortal.sk máme zľavový kód, EBX10, vďaka ktorému cena klesne na prijateľnejších 127€. Dbajte však aj na to, že telefóny podliehajú clu, ktoré vám Slovensko môže a nemusí pripísať k výslednej cene.

Zobraziť rozšírenú špecifikáciu CUBOT X10