Úvod Novinky Aktuálne LG G4 prešiel cez benchmark. Extrémny výkon určite nečakajte

LG G4 prešiel cez benchmark. Extrémny výkon určite nečakajte

Dokáže udržať novinka od LG krok s high-end konkurenciou?

19
LG G4

Je načase uspokojiť vašu zvedavosť a zistiť, aký výkonný je v skutočnosti čerstvo predstavený LG G4. Tento smartfón totiž ponúka veľmi neštandardnú hardvérovú konfiguráciu.

V jeho útrobách totiž tiká čipset Snapdragon 808, grafika Adreno 418 a 3 GB LPDDR3 pamäte RAM. Podobnú konfiguráciu pritom momentálne neponúka žiadne iné Android zariadenie.

Ako sme mohli poslednú dobu vidieť, svet high-end smartfónov sa rozdelil do štyroch táborov. Samsung pre svoje vlajkové lode použil vlastný osem-jadrový procesor Exynos 7420 a grafiku Mali-T760; Sony, HTC a Xiaomi sa spoliehajú na riešenie od Qualcommu v podobe špičkového kúsku Snapdragon 810. Východný svet pre zmenu zakotvil pri čipsetoch ako MediaTek MT6595 (PowerVR G6200MP4 GPU) a HiSilicon Kirin 930 (Mali-T628 GPU). Ako si teda vedie v súboji s ostrou konkurenciou ešte horúci LG G4 so šesť-jadrovým Snapdragon 808?

Samozrejme, syntetické benchmarky v žiadnom prípade neukazujú skutočný výkon zariadení. Sú však dobrým referenčným bodom a môžeme z nich zistiť pomerne veľa dôležitých informácií. No a takto sa smartfón G4 držal v testoch populárnych porovnávacích aplikácií.

LG G4 benchmark 2 LG G4 benchmark