Úvod Zaujímavosti Animalous je ambiciózny projekt zo Slovenska, ktorý chráni naše súkromie

Animalous je ambiciózny projekt zo Slovenska, ktorý chráni naše súkromie

Animalous.com je aplikácia pre zabezpečenú, anonymnú a šifrovanú komunikáciu, bez potreby akejkoľvek inštalácie a registrácie.

1

Žiadna registrácia ani inštalácia, zabezpečená anonymita aj špičková bezpečnosť. Všetky tieto charakteristiky patria nádejnému webchatu, za ktorým stoja šikovní Slováci.

Šifrovaná komunikácia sa v súčasnej digitálnej dobe stáva akousi potrebou, čo má vo veľkej miere na svedomí aj odhalenie obrovskej sledovacej mašinérie NSA Edwardom Snowdenom. Sociálne siete, e-maily a veľa ďalších výdobytkov moderného sveta býva čoraz viac terčom rafinovaného zberu citlivých metadát, o ktorom nemá veľa z nás ani len najmenšej potuchy. Spôsobov, ako si ustrážiť virtuálne súkromie, preto neustále narastá. A Animalous je jedným z nich.

Animalous.com je aplikácia pre zabezpečenú, anonymnú a šifrovanú komunikáciu, bez potreby akejkoľvek inštalácie a registrácie. Oproti MegaChatu ponúkame vyššiu ochranu súkromia, porovnateľné zabezpečenie, jednoduchšie použitie a pokročilejšie komunikačné funkcie.

Webchat má k dispozícii hneď niekoľko dôležitých bezpečnostných opatrení, vrátane umiestnenia serverov v bývalom nukleárnom bunkri vo Švédsku, kde aktuálna legislatíva neumožňuje príslušným štátnym autoritám nadobudnutie používateľských dát v plnom rozsahu.

Komunikáciu chráni HTTPS protokol či dodatočná spodná vrstva šifrovania. Na prenos audia a videa využíva Animalous systém peer-to-peer mimo vlastných serverov, pričom ten zabezpečujú údajne silné šifrovacie prostriedky.

Vrchná vrstva šifrovania je štandardné TLS a v spodnej vrstve šifrujeme každú správu modernou AES-GCM šifrou. Šifrovanie je založené na výmene RSA (KEM) privátnych a verejných kľúčov a relácii. Používame 256-bitové SSL šifrovanie.

Pokiaľ chce používateľ službu využívať, stačí len jednoducho navštíviť web www.animalous.com a začať novú konverzáciu, do ktorej pozve prostredníctvom url odkazu alebo špeciálneho kľúču ďalšieho používateľa.

Celá komunikácia je šifrovaná na zariadení používateľa, takže ani my ako prevádzkovatelia sa k nej nemáme šancu dostať. Čiže aj keby nás kontaktovali akékoľvek autority so žiadosťou o vydanie informácií, tak im nemáme čo dať.

Informácie o komunikácii nie sú pritom nikde archivované, takže v prípade zvedavosti poverených autorít nie je možné nič zo súkromia používateľov služby poskytnúť.

Titulná strana Animalous
Pozvanie ďalších používateľov do chatu
Chatovacia miestnosť