Úvod Zaujímavosti Telefóny majú DEFORMOVAŤ naše malíčky. Takto to vyzerá!

Telefóny majú DEFORMOVAŤ naše malíčky. Takto to vyzerá!

Samotné držanie telefónu či tabletu má spôsobiť deformáciu malíčka, na čo upozornil japonský operátor.

27
Smartfóny majú spôsobovať takúto deformáciu malíčka

NTT Docomo nedávno na Twitteri zverejnil tweet, v ktorom sa nachádzala fotografia „deformovaného“ malíčka. V texte tvrdia, že za to môže časté a príliš silné držanie telefónov.

Japonský operátor je presvedčený, že váha smartfónu, resp. sila, akou ho držíme, spôsobila bolesť a miernu deformáciu malíčkov ľudí. „Snažte sa svoj telefón držať inak, alebo si od neho na chvíľu odpočiňte, inak si môžete spôsobiť zranenie a deformáciu jedného z prstov.“

Momentálne nie je jasné, či za zakrivením malíčka skutočne stoja telefóny, alebo či za to môže úplne niečo iné. Varovanie však prichádza po niekoľkých zraneniach rúk, spôsobených SMS-kovaním, či bolesti krčnej chrbtice spôsobenej naklonením hlavy smerom nadol, pri používaní telefónu.

Problematika tzv. smartfónového malíčka sa okamžite rozšírila po internete a používatelia začali zverejňovať svoje vlastné fotky.

Niektorí vedci však upozornili, že malíčky sme odjakživa používali na úchop rôznych vecí a smartfóny ich nedeformujú. Je možné, že sa na internete objavili skôr fotky ľudí trpiacich klinodaktýliou, vrodenou deformáciou prstov, ktoré ostávajú ohnuté po celý život.