JIVR e-bike

Technologické inovácie menia všetko okolo nás, a výnimkou nie sú ani dvojkolesové dopravné prostriedky s pedálmi. JIVR je názorným príkladom.

Unikátny e-bicykel predstavuje dokonalú fúziu tradičného dizajnu, futuristických prvkov, precíznej remeselnej práce, kvalitných materiálov, skladacej konštrukcie a najmä moderných technológií. Realitou sa však stane až keď začínajúci projekt vyzbiera na komunitnom webe kickstarter.com potrebné množstvo financií pre realizáciu výroby a následnú distribúciu. Minimálne množstvo predstavuje sumu 70 000 britských libier, pričom už viac ako 50 000 podporovatelia behom posledných dní prispeli.

JIVR bude pozostávať z elektromotora a integrovanej batérie, vrátane komponentov, ktoré umožnia komunikáciu s inteligentnými mobilnými zariadeniami a ich pevné upevnenie priamo na kormidle. Vďaka tomu uvidí používateľ na displeji smartfónu s nainštalovanou oficiálnou aplikáciou informácie, kde sa práve nachádza, koľko kilometrov prešiel alebo koľko kalórií používaním pedálov spálil. K párovaniu pritom bicykel využíva bezdrôtovú technológiu Bluetooth.

Cena by sa mala po spustení oficiálneho predaja vyšplhať až na takmer 2 000 libier (zhruba 2 760 eur). Ak ale projekt podporíte už teraz sumou 699 libier, ušetríte tak neskôr rovných 1 300.