foto: ghulmil.com

Odložiť, odložiť, odložiť, spať. Častý ranný vzorec mnohých z nás, ktorých ráno zobudí zvonenie budíka na smartfóne a postupne ho odsúvajú po desiatich minútach až nakoniec vstaneme, alebo ho v horšom prípade vypneme.

Každý smartfón je vybavený predištalovanou aplikáciou hodín, ktorá samozrejme okrem časovaču a stopiek obsahuje aj funkciu budíka, ten však nemusí stačiť.

V obchode Google Play existuje pár ultimátnych budiacich aplikácií, ktoré vás svojimi vlastnosťami zaručene donútia vstať.

Pozrite sa na ne.

SpinMe Alarm Clock

spinme

Tento budík je relatívne jednoduchý a tak ako iné vás prebudí hlasným zvukom a zemetrasením v podobne vibrácii.

Na to, aby prestal zvoniť sa však musíte postaviť, uchopiť smartfón, dať ho do vodorovnej polohy a pomaly sa dva krát otočiť okolo svojej osi.

A keď už si takto zatancujete, môžete zostať rovno hore a svieži.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.spinmealarmclock“]

 

Walk Me Up!

walkme

Aplikácia Walk Me Up! funguje na podobnom princípe ako budík vyššie len s tým rozdielom, že budete musieť kráčať. Ak spravíte 10 krokov, budík sa vypne.

Tento limit sa však dá zvýšiť a aj to odporúčame. Budík navyše neoklamete. Ak začnete smartfónom triasť v domnienke, že napodobníte kráčanie, aplikácia to zistí a odčíta vám kroky.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.moosa.alarmclock“]

 

Puzzle Alarm

puzzle

Pokiaľ vám nevoňajú pohybové aktivity, zobudiť sa dokážete aj tak, že dáte poriadne zabrať šedej kôre mozgovej.

Ak je hore hlava, telo už problém mať nebude.

Tento budík vás teda pre zmenu bude trápiť rôznymi logickými či matematickými úlohami, budete musieť identifikovať rôzne tvary, riešiť rovnice ale existuje tu napríklad aj možnosť vypnúť budík tak, že priložíte smartfón k NFC tagu. Tag je samozrejme najlepšie umiestniť do druhej izby.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.wroclawstudio.puzzlealarmclock“]

Aký budík budí ráno vás?