Úvod Dohady Samsung pripravuje nové tablety Galaxy A a Galaxy A Plus – poznáme...

Samsung pripravuje nové tablety Galaxy A a Galaxy A Plus – poznáme špecifikácie

2

Už dlhšiu dobu sme nevideli žiadny nový tablet od Samsungu. Čo sa týka predajov, juhokórejský výrobca jednoznačne vládne Androidu a vo svete je obľúbenejší už iba Apple. Minulý rok sme videli množstvo high-end zariadení, premiéry sa dočkal aj 12,2-palcový obor. Naposledy sa na trh dostali kúsky s QHD Super AMOLED displejom, ktorý jednoducho nemá konkurenciu.

Preto sa veľmi tešíme na nový rad zariadení Galaxy A, ktorý vyzerá naozaj zaujímavo. Ide síce o zariadenia strednej triedy, no Samsung sa takto môže pripravovať na vypustenie vlajkových lodí neskôr tento rok. „A“ séria smartfónov je známa svojou kovovou konštrukciou. Očakávame teda, že Galaxy A tablety na tom budú podobne.

Čo sa týka špecifikácií, tešiť sa môžeme na 8, resp. 9,7-palcové zariadenia. Displej s pomerom strán 4:3 ponúkne rozlíšenie 1024 x 768 pixelov, čo je strašne málo. Škoda. Tablety bude poháňať 64-bit procesor Snapdragon 410 a 1,5 GB RAM. V prípade Galaxy A Plus (ktorý bude vybavený perom S-Pen), až 2 GB. Fotiť budet môcť 5 Mpix zadným a 2 Mpix predným fotoaparátom. Trochu malé sú aj batérie. 8-Palcové verzie majú mať 4 000 mAh a 9,7-palcové verzie 6 000 mAh akumulátor. Tablety sa však podľa všetkého pochvália tenkým telom.

Nakoniec ešte pár slov ku všetkým variáciám. Galaxy A zariadenia majú prísť s 8 a 9,7-palcovými displejmi, Wi-Fi alebo 3G konektivitou a Plus verzie ponúknu aj legendárny stylus S-Pen. Neviem ako vy, no my sme na nové tablety od Samsungu veľmi zvedaví. Vzhľadom na špecifikácie by ich cena nemusela byť vysoká, no počkajme si na oficiálne predstavenie. Potom budeme múdrejší.