Úvod Novinky Výrobcovia Samsung rozširuje impérium: Fabrika za 3.6 miliardy dolárov začne s výrobou OLED...

Samsung rozširuje impérium: Fabrika za 3.6 miliardy dolárov začne s výrobou OLED displejov

0

Popredný výrobca spotrebnej elektroniky a jej súčiastok uskutoční nemalú investíciu do nových výrobných kapacít. Hlavnou výrobnou líniou majú pritom byť OLED displeje, ktoré budú k dispozícii aj pre externých zákazníkov.

Spustenie prevádzky je odhadované až o dva roky (druhý polrok 2017), informuje Reuters. Budovy postavia v Južnej Kórei; prvé práce začnú ešte počas prvej polovice tohto roka.

Mnohí veria, že výstavba fabriky súvisí s dlhodobejšími plánmi rozširovať portfólio smartfónov, ktoré ponúkajú – zatiaľ nie príliš štandardné – ohnuté displeje. Podobne ako Galaxy Note Edge.

Z hľadiska väčšieho časového horizontu je možné rozšíriť predaje k ostatným zákazníkom,“ prezradil jeden z analytikov, Sang-Woo.

Podľa slov hovorcu Samsung Displays, ktoré prezradil pre web reuters.com, pôjde o komponenty do smartfónov a tabletov.

Zobrazovacie jednotky budú v malej či strednej veľkosti.

Predajom licencií k patentom OLED displejov chce zrejme kórejský gigant cez externých zákazníkov navýšiť profit a nahradiť straty z klesajúcich predajov smartfónov.

Tvar produktov by mal byť pritom vo viacerých smeroch identický s displejom zo súčasného Note Edge. Podobný panel, no s obojstranným prevedením zaoblenia, očakávame však i pri špeciálnej verzii Galaxy S6 Edge.