Úvod Novinky Aktuálne Toto lietadlo sa nečakane zrútilo: Tomu, čo presne pred haváriou robil pilot...

Toto lietadlo sa nečakane zrútilo: Tomu, čo presne pred haváriou robil pilot neuveríte!

2
Fotenie selfie malo byť pre mladého pilota osudné

Zdá sa, že konečne vieme, čo sa stalo v lietadle, ktoré minulý rok v máji havarovalo blízko Denveru v USA. Možno ste o tejto relatívne malej havárii nepočuli, no stroj Cessna 150 letel veľmi nízko nad zemou a pri nešťastí zomrel pilot, aj jediný pasažier. Okolnosti smrti oboch mužov sú naozaj kuriózne. Komisia NTSB nedávno zverejnila správu, v ktorej objasnila sled udalostí vedúcich k havárii.

Zdá sa, že za všetko môže selfie. Pilot mal v kabíne kameru GoPro, ktorá všetko prežila. Na zázname niekoľkokrát vidno svetlo blesku. Dokonca aj počas vzletu lietadla v noci a pri ďalších náročných úkonoch. Pilot sa navyše držal veľmi nízko nad zemou, aby nestratil mobilný signál. Zaujímavé rozhodnutie, čo poviete?

cessna-150-3

Za nehodu teda pravdepodobne môže nedostatočná ostražitosť pilota lietadla, ktorý miesto riadenia radšej fotil fotky na Instagram. Smutné, no zároveň skvelý obraz doby, v ktorej žijeme. Nie je to totiž prvý incident tohto druhu. Iba niekoľko týždňov dozadu zomreli traja chlapci po tom, čo si robili selfie na koľajniciach. Chceli sa odfotiť čo najbližšie pri prichádzajúcom vlaku. Nespozorovali však druhý vlak prichádzajúci z protismeru.