Videli sme už pozlátený iPhone, Swarovski edíciu Samsung Galaxy smartfónov alebo luxusné smartfóny okázalých výrobcov ako Vertu, Gresso a podobne.

Na trhu sa však objavilo zariadenie, ktoré, aspoň svojim naozaj originálnym a futuristickým dizajnom všetkým ostatným výrobcom vytrelo zrak.

Hanmac je francúzska spoločnosť, ktorá sa zameriava na výrobu luxusných smartfónov, ktoré sú však určené výhradne pre čínsky trh.

Pri lacných domácich čínskych smartfónoch je to trochu paradox, pri množstve obyvateľov v tejto krajine, medzi ktorými sa určite nájde početná skupina bohatých ľudí to je však v celku logické.

Tento výrobca ponúka dva základné modely s označením Range a Defency, a ich unikátny postmoderný dizajn je zhotovený z ušľachtilých kovov, kaučuku, displej kryje zafírové sklo, tlačidlá sú keramické a o zlatých prvkoch sa snáď nemusíme ani zmieňovať.

Smartfón je zostavovaný výhradne ručne a celé zhotovenie trvá 30 dní. 

Smartfóny tejto triedy však často ponúkajú iba poskromnú špecifikáciu a tak je tomu aj v tomto prípade.

Displej má iba 3,5 palca s chabým rozlíšením 480 x 800 pixelov, ďalej toto zariadenie ponúka 2 GB pamäť RAM, quad-core MediaTek procesor s taktom 1,2 GHz, 13 MPix fotoaparát a 1440 mAh batériu.

Smartfón beží na Androide 4.2.

Prípadný záujemcovia si ale toto zariadenie nebudú kupovať kvôli parametrom ale kvôli tomu, aké je.

Čínska elita si bude musieť po prepočte pripraviť približne 3100 dolárov.

hanmac
NEWDEFENCY003
1174283
1174282
1e0ade1a79545a0