Úvod Aplikácie Americkí policajti mätú používateľov Waze ohlasovaním falošných hliadok

Americkí policajti mätú používateľov Waze ohlasovaním falošných hliadok

8

Tak a je to tu. Niektorí policajti v USA si už zrejme povedali, že ak niekto kompetentní voči ich komunitnej lokalizácii nezakročí, vyriešia to po svojom. 

Ešte len nedávno prišla informácia o podaní sťažnosti americkými policajtmi na jednu z obľúbených funkcionalít aplikácie Waze, kde môžu používatelia hlásiť aktuálne pozície policajných hliadok. Dôvodom pritom mali byť obavy, že ich pozíciu môžu poznať aj tí, ktorí im vedia fyzicky ublížiť.

Falošné hliadky ponúkajú podľa spoločnosti Waze veľkú výhodu. Ak ich vodiči vidia na displejoch smartfónov, jazdu zväčša prispôsobia miestnym pravidlám. To môže v konečnom dôsledku zredukovať pravdepodobnosť vzniku havárií alebo iných dopravných nehôd.

„Policajní partneri podporujú Waze a jej funkcie, vrátane hlásenia policajnej prítomnosti, pretože veľa používateľov jazdí oveľa opatrnejšie, pokiaľ vedia, že zložky sú nablízko,“ uvádza Waze.

Jeden z policajtov navyše prezradil, že keď má niekto zo širokej verejnosti zálusk na páchanie kriminality, lokalizačný softvér nepotrebuje.

„Pokiaľ niekto trpí mentálnou chorobou a chce spáchať kriminálnu činnosť či prenasledovať policajta, nepotrebuje k tomu jednoducho Waze,“ prezradil šerif Scott Israel.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.waze“]