Príslušenstvo, ktoré nám výrobcovia prikladajú k našim vzácnym zariadeniam nie je vždy najideálnejšie. Samozrejme, nájdu sa aj výnimky, ako napríklad Motorola, ktorá k svojim zariadeniam, ako aj ku Nexus 6 pribalila nabíjačku Quick Charger, no stáva sa to skutočne zriedkavo.

Moderné telefóny musíme nabíjať poväčšine každý deň, resp. každé dva dni. Nebolo by super, ak by sa dal čas nabíjania znížiť o polovicu? Presne o to sa snažia tvorcovia šikovného kábla, ktorý je podľa nich najsofistikovanejším na svete.

SONICable má byť najsofistikovanejší USB kábel na svete
SONICable má byť najsofistikovanejší USB kábel na svete

Volá sa SONICable a podporu hľadá na štartovacej platforme pre vznikajúce projekty, IndieGoGo. Tento kábel je špeciálny vďaka tomu, že sa na ňom nachádza jednotka Sonic Switch, ktorá ovláda jeho správanie. Keď riadiacu jednotku vypnete, kábel sa správa ako každý iný USB kábel, ktorý máte doma. Ak ho však zapnete, vypnú sa všetky nepotrebné funkcie, ako synchronizácia a všetka jeho sila sa začne sústrediť na nabíjanie.

Dobrou správou je fakt, že SONICable už prekonal hranicu 10 000 dolárov, ktorú potreboval pre realizáciu. V čase písania článku je vyzbieraných už viac než 85 tisíc dolárov a niečo nám hovorí, že za ďalších 39 dní, ktoré má projekt k dispozícii sa vyzbiera oveľa viac.

kabel-nabijanie

Ak by ste si jeden takýto kábel chceli kúpiť, váš môže byť za 27 dolárov (dostupný bol aj za 20 dolárov, no táto možnosť je už vypredaná), alebo za 49 dolárov (dostanete 2 takéto káble).

Čo na to poviete, prijali by ste takýto inteligentný kábel?