Úvod Aplikácie Facebook Messenger dostane novú funkciu: Pri audio-správe zobrazí na displeji aj text

Facebook Messenger dostane novú funkciu: Pri audio-správe zobrazí na displeji aj text

1
Facebook (zdroj: flickr.com)

Najväčšia sociálna sieť začala testovať novú funkcionalitu pre jej komunikačnú aplikáciu Messenger. Ak by ju neskôr Facebook nakoniec aplikoval do praxe, používatelia nadobudnú možnosť zobraziť popri prijatej hlasovej správe i príslušný text, ktorý sa v nej nachádza. 

Softvérovú novinku ocenia predovšetkým ľudia, ktorí bývajú často v takom prostredí, kde nie je vhodné prehrávať audio za použitia reproduktorov, ako napríklad pri pracovnom stretnutí alebo v mestskej hromadnej doprave.

 
O aký rozsah testovania ide, Facebook presne nešpecifikoval. Taktiež nie je známe, kedy test novej funkcionality ukončia a začnú s uvoľňovaním čerstvej aktualizácie pre širokú verejnosť.

Vždy pracujeme na zdokonaľovaní Messenger-a. Ako viacerí vedia, momentálne ponúka funkciu, ktorá umožňuje ľudom odosielať hlasové správy ich priateľom bez potreby ručne písať text. Dnes sme začali s testovaním, ktoré pomôže ľudom prečítať prijaté hlasové správy, a to miesto potreby nahlas ich prehrať,“ uviedol David Marcus, VP komunikačných produktov Facebooku.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.facebook.orca&hl=sk“]