Úvod CES 2015 FOTO: Xiaomi Mi5 – Čo môžeme očakávať?

FOTO: Xiaomi Mi5 – Čo môžeme očakávať?

3

Ak by sme mali spomenúť jedného kvalitného čínskeho výrobcu smartfónov, bol by to Xiaomi. Táto firma už od začiatku produkuje veľmi zaujímavé zariadenia za neporovnateľne nízku cenu. Práve preto sme tiež zvedaví, ako bude vyzerať a čo ponúkne nová vlajková loď, Xiaomi Mi5.

V prvom rade, nedávno prezident spoločnosti Lei Jun potvrdil, že ďalšia vlajková loď bude predstavená už o týždeň na CES 2015. Momentálne však nie je jasné, či mal na mysli Mi5 alebo Mi4S. Tak či tak, bude zaujímavé sledovať, ako sa nový odel usadí na trhu.

Najväčšou zmenou by mal byť displej. Podľa všetkého sa môžeme tešiť na QHD (2560 x 1440p) panel s veľkosťou 5,5 – 5,7 palcov. To je oveľa viac, než pri predošlom modeli, ktorý má 5-palcovú full HD zobrazovaciu jednotku.

Xiaomi Mi5 tiež ponúkne najnovší 64-bit procesor Snapdragon 810 s grafikou Adreno 430 a 3 GB pamäte RAM. Na zadnej strane nájdete 20,7 Mpix fotoaparát. Zaujímavé je aj zafírové krycie sklíčko. To však pravdepodobne ponúkne iba limitovaná edícia, ktorej sa má vyrobiť len 50 000 kusov.

Aká nakoniec bude realita na dozvieme už o pár dní, na CES 2015. Dovtedy vás snáď uspokoja tieto dve fotografie, na ktorých je (vraj) nadchádzajúca vlajková loď v plnej kráse. Mňa potešili hlavne tenučké rámiky po bokoch displeja a hardvérové tlačidlá, ktoré tak nezaberajú časť displeja. Smartfón vyzerá veľmi elegantne. Či to je skutočne Xiaomi Mi5/Mi4S, na to si budeme musieť ešte chvíľu počkať.

Čo vy na to? Ako sa vám pozdáva nový high-end model od „čínskeho jabĺčka“?

Xiaomi Mi5 čierna farba
Xiaomi Mi5 biela farba
Zdroj: AA