Úvod Aplikácie Viber na Twitteri osočil ESET, ten ho frajersky zotrel

Viber na Twitteri osočil ESET, ten ho frajersky zotrel

5

ESET a Viber sú dva produkty, ktoré pozná takmer každý z nás. Jeden z nich je antivírus, ktorý vznikol a stále funguje na Slovensku a druhý je služba určená pre komunikáciu, ktorú využíva viac ako 460 miliónov ľudí po celom svete.

Práve Viber sa pred pár dňami doslova pustil do slovenského antivírusu so slovami, že ich služby nestoja za nič. ESET totiž označil ich program ako nedôveryhodný a pri pokuse o stiahnutie ho zablokoval. Viber totiž nedávno expandoval a okrem mobilnej aplikácie si už môžete nainštalovať aj desktopového klienta.

viber-na-eset

Viber vo svojom tweete zverejnil obrázok zablokovaného sťahovania ich programu s hashtagom #EsetSucks. Ani to im však nestačilo a tak svoj tweet doplnili informáciou o tom, že antivírus od Esetu má chyby a že by si ľudia mali radšej nájsť nejaký iný, lepší program.

eset-na-viber

ESET sa rozhodol zareagovať a to v poriadnom štýle. V tweete, ktorý Viberu poslal späť ich upozornil na to, že bezpečie jeho používateľov je a vždy bolo na prvom mieste. V tweete sa opäť objavil obrázok, no tentokrát z inštalačného kódu Viber-u. V ňom ESET zvýraznil časť, ktorá potajomky posiela štatistiky späť Viberu, o čom používatelia vôbec nevedia.

Viberu ani tento dôkaz nestačil a vo vyjadrení pre server Neowin, ktorý o celej potýčke informoval uviedli, že svojich používateľov nijako nesledujú a že ich ESET nemá právo blokovať.

Zdroje: N, PC