Úvod Novinky Tieto telefóny nemajú fotoaparát – ale majú na to dôvod

Tieto telefóny nemajú fotoaparát – ale majú na to dôvod

11

Keď sme na telefónoch videli prvé fotoaparáty, väčšina z nás ich hneď odpísala. Boli malé, s nízkym rozlíšením, otrasnou clonou a mrňavými senzormi, jednoducho nepoužiteľné zbytočnosti. A pozrime sa dnes. Smartfón bez kamery si nevieme predstaviť.

To však neznamená, že už žiadne telefóny „bez očí“ neexistujú. Tu máte päť relatívne inteligentných zariadení, ktoré vás rozhodne nezvečnia. Určené sú hlavne pre ľudí, ktorí majú v práci zakázaný fotoaparát (strážnici v galériách…), ale nechcú ostať osem hodín bez internetu.

iNo2

Jedným z mála smartfónov, ktorý nemôže fotiť je iNO 2. Jeho špecifikácie v podstate nie sú vôbec zlé. 4,3″ displej, 1,3 GHz štvorjadrový procesor, 1 GB pamäte RAM a 8 GB internej pamäte. Jeho cena je 260 dolárov.

ino-scout 2

Od rovnakej firmy je aj iNO Scout 2. Odolný telefón ktorý môžete ponoriť do vody. Má podobné špecifikácie ako iNO 2 a k tomu menší 4″ displej. Stojí 300 dolárov.

i600

Do bezkamerového telefónneho klubu sa pridal aj Phicomm so svojím modelom i600nc, ktorý ponúka 4,3″ displej a 1,2 GHz dvojjadrový procesor za 110 dolárov.

9930Bold

Ak sa pohneme z Androidového sveta, nájdete ďalšie telefóny bez akejkoľvek možnosti niečo zachytiť. Jedným z nich je aj Blackerry Bold 9930 vo verzii bez fotoaparátov. Je to síce relatívne starý smartfón, ale vyzerá dobre a dokonca sa dá zohnať aj u nás.

nok208

Nakoniec, v skupine telfónov bez foťáku sa ocitla aj Nokia 207. Iste, toto zariadenie nie je veľmi inteligentné, ale podporuje 3G a dokonca má prístup na WhatsApp, Facebook a Twitter.

A čo vy? Kedy ste naposledy používali telefón bez akéhokoľvek fotoaparátu?

Zdroj: P