Úvod Novinky Samsung ukončí výrobu kovového Galaxy Alpha. Prioritu dostanú lacnejšie modely

Samsung ukončí výrobu kovového Galaxy Alpha. Prioritu dostanú lacnejšie modely

8

Produkcia kovového Galaxy Alpha údajne skončí hneď, ako Samsungu dôjdu všetky potrebné súčiastky. Samsung Galaxy Alpha je bez akýchkoľvek pochýb jeden z najlepších telefónov, aký kórejský výrobca vyrobil.

Jedná sa totiž o mobil, ktorý má len veľmi málo negatívnych vlastností, menovite výdrž batérie a cena, ktorá ho posunula do teritória vlajkových lodí, kde sa nachádzajú zaujímavejšie modely. Teraz, len niekoľko mesiacov po jeho uvedení na trh sa objavili správy o tom, že Samsung s týmto modelom končí. Nahradiť by ho mali modely ako Galaxy A5 a ďalšie lacnejšie alternatívy určené pre strednú triedu.

Server ET News ďalej poznamenal, že model Galaxy A5, ktorý výrobca začal predávať len minulý mesiac a aj to len v Číne už čoskoro zamieri aj do domácej Južnej Kórei. Jednať sa má o odpoveď na nepriaznivú situáciu mobilnej divízie spoločnosti. Päť palcový Galaxy A5 je pokračovaním dizajnovej filozofie prebratej z Galaxy A5. Ponúka podobne tenkú, kovovú konštrukciu, ktorá v ruke pôsobí kvalitnejšie, než konštrukcia zariadení ponúkaných doteraz. Dôležitá je aj cena, ktorá by sa mala pohybovať na hranici 400 tisíc wonov, čo je približne 295 eur.

Dostupné informácie nasvedčujú tomu, že do Južnej Kórei by Galaxy A5 mohol doraziť už januári, resp. vo februári. Galaxy Alpha, na druhú stranu, pomaly ale isto z pultov predajcov úplne zmizne.

Zdroj: TV