Úvod Novinky ORANGE: Naša 4G sieť je dostupná už pre tretinu Slovákov v 25-tich...

ORANGE: Naša 4G sieť je dostupná už pre tretinu Slovákov v 25-tich mestách

3

Už v 25 mestách a 5 obciach si zákazníci Orange-u môžu užívať výhody ultra rýchleho mobilného internetu v 4G sieti. Orange plní svoj sľub a svoju 4G sieť už umožňuje využívať takmer tretine Slovákov.

To všetko bez ďalších poplatkov či dodatočnej aktivácie.

Orange rozširuje pokrytie svojej 4G siete a do mapy pokrytia 4G od Orangeu v týchto dňoch pribudli ďalšie mestá Galanta, Šamorín, Senec, Prievidza, Bojnice, Humenné, Malacky, Pezinok, Modra, Svätý Jur. Signálom 4G tak v súčasnosti pokrýva už 29,5 % populácie Slovenska.

Pavol Lančarič, generálny riaditeľ Orange:

Sme radi, že sa nám podarilo splniť to, čo sme našim zákazníkom sľúbili pred 5 mesiacmi, keď sme 4G sieť spúšťali. V súčasnosti sú výhody 4G siete Orangeu dostupné pre ľudí už celkovo v 25 slovenských mestách a 5 obciach. Chceme, aby naši zákazníci mohli naplno využívať výhody rýchleho mobilného internetu novej generácie prakticky na celom Slovensku.

Orange ako prvý operátor na Slovensku priniesol zákazníkom možnosť využívať 4G automaticky, bez akýchkoľvek aktivácií a ďalších poplatkov. Surfovať môžu maximálnou teoretickou rýchlosťou až do 150 Mbit/s pre sťahovanie dát a 50 Mbit/s pre odosielanie dát.

Komerčnú prevádzku 4G siete spustil Orange v júli tohto a v súčasnosti je dostupná v týchto mestách: Bratislava, Košice, Banská Bystrica, Prešov, Nitra, Žilina, Trnava, Trenčín, Martin, Poprad, Zvolen, Komárno, Piešťany, Nové Zámky, Galanta, Šamorín, Senec, Prievidza, Bojnice, Humenné, Malacky, Pezinok, Modra, Svätý Jur a Vrútky a v obciach Dunajská Lužná, Rovinka, Biely Kostol, Trenčianska Turná a Dražkovce.

Orange sa okrem budovania svojej 4G siete zameriava aj na ďalšie rozširovanie svojej 3G siete s maximálnou teoretickou rýchlosťou sťahovania dát 42,2 Mbit/s, a to najmä vďaka technológii UMTS 900. Tá umožňuje priniesť rýchly mobilný internet s rýchlosťou do 21 Mbit/s aj do vidieckych oblastí a pokryť tak rýchlym internetom aj miesta, kde zatiaľ nie je dostupná 4G sieť. 3G sieť Orangeu je v súčasnosti dostupná v 138 mestách a 1312 obciach na Slovensku, čo predstavuje už 90% populácie SR.

zdroj: tlačová správa