Úvod Novinky Najčastejšie vyhľadávaným smartfónom je iPhone 6, v tesnom závese Galaxy S5 a...

Najčastejšie vyhľadávaným smartfónom je iPhone 6, v tesnom závese Galaxy S5 a Nexus 6

2

Google dnes spolu s videom označeným ako „Year in Search 2014“ zverejnil aj globálne štatistiky vyhľadávania, resp. toho, čo sa za uplynulých niekoľko mesiacov vyhľadávalo najčastejšie. V nich sú výsledky rozdelené do niekoľkých kategórií, ako napríklad na videá, ľudí, hlavné správy či konzumnú elektroniku.

Práve v nej opäť zažiarili smartfóny. Podobne ako tomu bolo aj minulý rok s iPhone 5s, aj tento rok sa na prvom mieste umiestnil telefón od Apple. Na druhom mieste, hneď po iPhone 6 sa nachádza Galaxy S5 od Samsungu a hneď za ním Nexus 6 od Motoroly a Google. Na štvrté miesto prekvapivo vystrelil Moto G, ktorému sa podarilo predbehnúť takého giganta akým je Galaxy Note 4.

Keď už sa bavíme o telefónoch, v celkových štatistikách YouTubu sa na piatom mieste neumiestnil nikto iný ako iPhone 6 Plus. Uhádli ste, je to vďaka kauze #BendGate.

To však nie je nič oproti tomu, čo sa podarilo virálnej hre Flappy Bird. Tá obsadila 6. priečku v tom najdôležitejšom rebríčku a to rebríčku celkových vyhľadávaní v Google. Vzhľadom na to, že je to rozpixelovaná hra od indie vývojára nám len ostáva dodať – #notbad.

Googles-Year-in-Search-1
Googles-Year-in-Search-2
Googles-Year-in-Search-3