Úvod Konkurencia Apple Apple čelí žalobe: Dizajn nového iPhonu mal okopírovať od čínskeho výrobcu

Apple čelí žalobe: Dizajn nového iPhonu mal okopírovať od čínskeho výrobcu

8

Vdnešnom svete súdnych sporov často vidíme rôzne procesy o nový typ technológie alebo o dizajn zariadení. Málokedy sa však malá spoločnosť vyhráža veľkej firme žalobou. Práve to sa však dnes deje.

Nie veľmi známy čínsky výrobca smartfónov, Digione, totiž vyhlásil, že Apple okopíroval dizajn svojho nového iPhonu z jeho low-end smartfónu. Zariadenie stojí približne 130 dolárov a Digione tvrdí, že patenty týkajúce sa jeho dizajnu sa datujú až do januára 2014. Výrobca tiež tvrdí, že nebol okopírovaný iba dizajn, ale aj farebné možnosti (napriek tomu že Apple ponúka tieto tri farby už viac než rok).

Apple by však vážne mohol mať problém, keďže Čínska patentová kancelária potvrdila patent už v júli 2014. V septembri potom Digione poslal Apple list ešte pred predstavením nových smartfónov. Apple ho, pochopiteľne, odignoroval, a tak bol čínsky výrobca nútený celý list zverejniť.Teraz dúfa, že sa s jabĺčkom bude môcť dohodnúť aj mimosúdnou cestou. my si však myslíme, že tento príbeh bude ešte veľmi zaujímavý.

Zdroj: P