Úvod Novinky Xiaomi za 24 hodín predal rekordných 1,16 miliónov smartfónov

Xiaomi za 24 hodín predal rekordných 1,16 miliónov smartfónov

3

Včerajší deň bol pre čínsky trh poriadne rušný. Číňania totiž oslavovali deň slobodných, počas ktorého obchodníci väčšinou začínajú ponúkať neodolateľné zľavy. Do tohto ošiaľu sa zapojil aj Xiaomi, ktorý zákazníkom ponúkol nadupaný model Mi 4, ako aj lacnejší Redmi 1S.

O jeho zariadenia je vzhľadom na to, že sa na malú chvíľu stal tretím najväčším výrobcom smartfónov na planéte obrovský záujem. Viceprezident spoločnosti, Hugo Barra včera na svojom Google+ účte prezradil, že za krátkych dvanásť hodín dokázali predať 720 000 smartfónov v hodnote vyše 163 miliónov dolárov.

Hugo sa dnes ozval znovu, s aktualizovanými štatistikami. Podľa všetkého sa Xiaomi za krátkych 24 hodín podarilo predať 1 160 000 smartfónov. Spoločnosť tak za jeden deň vykázala výnos vo výške 254 miliónov dolárov. To je viac než trojnásobok toho, čo dokázali minulý rok.

Xiaomi síce po tom, ako Lenovo odkúpilo Motorolu stratilo tretiu priečku v rebríčku najväčších výrobcov smartfónov, no pri takýchto silných predajoch to bude mať Lenovo poriadne ťažké.

Zdroje: PA, T