Úvod Novinky Android Súd ho uznal vinným: Pirát Android aplikácií asi skončí v base

Súd ho uznal vinným: Pirát Android aplikácií asi skončí v base

23
Android (zdroj: blogspot.sk)

Človek, ktorý stojí za pirátskou alternatívou Google Play Store, je podľa rozhodnutia súdu za svoje činy vinný. Ešte v roku 2012 uskutočnila americká FBI veľkú akciu proti pirátskym skupinám. Tie mali na starosti populárny Appbucket, Appplanet a aj SnappzMarket. Napáchané škody sa vraj pohybujú v hodnote niekoľkých miliónoch amerických dolárov. 

Pirátske aktivity spravili zo Scotta Waltona kriminálnika a podľa všetkého skončí aj za mrežami. 28-ročného mladíka spolu s jeho dvomi kolegami zajali príslušné orgány ešte v júli tohto roka, no až v týchto dňoch ho uznal sudca vinným. Všetci traja stoja za virtuálnym obchodom, z ktorého si mohli používatelia sťahovať do svojho Android zariadenia pirátske aplikácie rôzneho druhu.

O rozhodnutí informoval Federálny úrad pre vyšetrovanie prostredníctvom svojej web stránky fbi.gov

Popularita SnappzMarketu však časom narástla do takých rozmerov, že to už zrejme nebolo ďalej akceptovateľné. Ich obchod má totižto na rováši ilegálne kopírovanie a distribúciu cez milión kradnutých aplikácií v astronomickej hodnote 1,7 milióna dolárov. Tak veľká čiastka môže spôsobiť prísnejší trest, akému čelia – alebo ešte len budú čeliť – ostatní piráti.

Vedúci člen online pirátskej skupiny bol dnes uznaný vinným za jeho rolu v schéme na distribúciu viac ako jedného milióna pirátskych kópií chránených Android aplikácií, alebo „appiek“, s celkovou predajnou hodnotou viac ako 1,7 milióna dolárov.

Za veľmi podobnú činnosť uznal vinným ešte počas marca a apríla 2014 ďalších ľudí. Tým pripísal porušovanie autorských práv softvérových vývojárov v hodnote okolo 700 000 dolárov.

S. Walton momentálne očakáva odsúdenie.

[poll id=“319″]

Zdroj: FBI via phonearena.com, torrentfreak.com