Úvod Novinky Predvianočný prieskum Hej.sk: Slováci túžia po elektronike

Predvianočný prieskum Hej.sk: Slováci túžia po elektronike

4

Známy nákupný portál zrealizoval v októbri pomerne veľký prieskum. Zúčastnilo sa ho takmer tisíc Slovákov a viac ako tisíc Čechov. Jeho výsledky však prezradili, že čoraz viac z nás hodľa nakupovať prostredníctvom bezhotovostnej platby a zhruba iba 2 percentá využijú splátkový kalendár. Nákup darčekov si každý tretí Slovák pritom necháva až na december.

Prieskum Hej.sk ďalej uvádza, že až sedem z desiatich opýtaných predpokladá rovnako bohaté Vianoce, ako boli tie z minulého roku. Viac ako 400 eur za darčeky plánuje minúť až 15 % respondentov.

„Oproti minulému roku klesol počet Slovákov, ktorí chcú platiť za nákup v hotovosti – minulého roku to bolo viac než 40 % respondentov, tohto roku zhruba tretina,“  prezradil Michal Vala, prevádzkový riaditeľ Hej.sk. „Súvisí to bezpochyby s väčšou dôverou zákazníkov smerom k eshopu i k novým spôsobom platieb,“ dodal

62 % Slovákov a 70 % Čechov bude realizovať vianočné nákupy on-line; v konkrétnom prianí darčekov najviac figurovali smartfóny, tablety či dokonca kávovary.

Zdroj: tlačová správa