Úvod Aplikácie Zbavte sa Messengeru a používajte vstavaný chat v hlavnej aplikácii Facebooku

Zbavte sa Messengeru a používajte vstavaný chat v hlavnej aplikácii Facebooku

14

Facebook je bez akýchkoľvek pochybností kráľ sociálnych sietí. Twitter, ani Google+ preňho aspoň zatiaľ nepredstavujú veľkú hrozbu. Vzhľadom na tento štatút si môže robiť čo sa mu zachce.

Jednou z jeho noviniek bolo presunutie funkcionality písania správ do vlastnej aplikácie. Mark to odôvodnil tým, že jedna aplikácia môže byť dobrá len v jednej veci. Messenger je podľa neho rýchlejší a ponúka viac možností pre svojich používateľov a preto ho museli z hlavnej aplikácie Facebooku odobrať.

Lenže oni ho neodobrali. Kód Messengeru sa stále nachádza v hlavnej aplikácii a tak vám Messenger zaberá dvakrát toľko miesta, ako by mal. Vďaka jednoduchému riešeniu, ktoré poskytol používateľ diskusného fóra XDA-Developers, AntaresOne, opäť získate prístup k možnosti posielania správ cez hlavnú aplikáciu a ušetríte zbytočných 17 MB.

Aplikácia sa volá Facebook Chat Re-Enabler a po nainštalovaní spraví presne to, čo si myslíte, že má. Jednoducho budete môcť ísť do hlavnej aplikácie Facebooku a funkcionalitu chatu používať tak, ako predtým.

Aplikácia funguje na verziách 20.0.0.25.15 a 21.0.0.23.12, čo je úplne najnovšia verzia, ktorá sa momentálne nachádza v Google Play. Oprava je kompatibilná s verziami operačného systému Android 2.3 Jelly Bean až po najnovší Android 5.0 Lollipop.

Stiahnuť Facebook Chat Re-Enabler

Zdroj: XDA