Úvod Aplikácie Mark Zuckerberg vysvetľuje, prečo vás donútil si stiahnuť samostatnú aplikáciu Messengeru

Mark Zuckerberg vysvetľuje, prečo vás donútil si stiahnuť samostatnú aplikáciu Messengeru

34
Facebook Messenger

Pred niekoľkými mesiacmi Facebook niektorým zo svojich používateľov vytvoril vrásky na čele. Zo svojej hlavnej aplikácie totiž úplne vyhodil možnosť ju používať pre odosielanie správ. Aby ste v tom mohli pokračovať, museli ste si stiahnuť vlastnú, oddelenú aplikáciu Messengera.

Pre niekoho, kto už aplikáciu Messengera používal aj dovtedy to nerobilo problém, niekto sa naopak nahneval a všemožnými spôsobmi sa toto obmedzenie snažil obísť. Na tlačovej konferencii, ktorá sa uskutočnila včera Zuckerberg konečne vysvetlil, čo ich viedlo k tomuto relatívne drastickému rozhodnutiu.

Mark súhlasí, že nutnosť nainštalovať si aplikáciu navyše, je veľká prosba. „Chceli sme to spraviť, pretože sme presvedčení, že takto našim používateľom poskytneme lepší zážitok z používania našich služieb,“ pokračoval vo vysvetľovaní. „Myslíme, že na mobilných zariadeniach dokáže jedna aplikácia kvalitne robiť len jednu vec.“

„Primárna funkcia hlavnej aplikácie Facebooku je časová os s novinkami. Messenger začali ľudia používať čoraz častejšie a častejšie. Za deň si medzi sebou pošlú 10 miliárd správ. Aby ste sa k správam dostali, museli ste počkať, kým sa vám načíta plná aplikácia a potom ste sa museli prepnúť do ďalšej záložky. Neskôr vznikli aplikácie, ktoré boli určené čisto pre posielanie správ. Boli rýchle a ich úlohou nebolo nič iné.

Komunikácia cez Messenger je jedna z mála vecí, ktoré ľudia robia častejšie, než trávenie času na sociálnych sieťach. V niektorých krajinách má až 85% ľudí účet na Facebooku, no až 95% ľudí komunikuje prostredníctvom SMS či inej služby. Inštalácia ďalšej aplikácie je síce nepríjemnosť, no bez nej by sme nevedeli prinášať čoraz lepší zážitok z komunikácie. Messenger je rýchlejší a špeciálne zameraný na správy.

Pre nás to boli jedny z najťažších rozhodnutí. Uvedomujeme si, že si u svojich používateľov musíme vybudovať dôveru a zároveň im dokázať, že samostatný Messenger bola dobrá voľba. Na tomto projekte pracujú naši najtalentovanejší ľudia.“

Čo na to hovoríte? Je to podľa vás dostatočne dobrá odpoveď na to, prečo nám Facebook nanútil Messenger?

Zdroj: PA