Úvod Smartphony Dohady HTC One M9: Čakajú nás veľké zmeny, vrátane zvuku od Bose a...

HTC One M9: Čakajú nás veľké zmeny, vrátane zvuku od Bose a M9 Prime

9

Aj napriek tomu, že zatiaľ nevieme, ako bude vyzerať nová vlajková loď od HTC, vieme, že nás od nej delia už len tri či štyri mesiace. Dnes sa na internete objavili informácie pochádzajúce z Číny, ktoré sa týkajú práve novej vlajkovej lodi taiwanského výrobcu.

Okrem iného má spoločnosť pracovať aj na výkonnejšej a prémiovejšej verzii s označením One M9 Prime. Štandardný model by mal ponúknuť 5,5-palcový displej s rozlíšením 2 560 x 1 440 pixelov, 3 GB operačnej pamäti RAM, čipset Snapdragon 805 a 3 500 mAh batériu. Na zadnej strane sa má nachádzať 16 Mpx senzor s optickou stabilizáciou obrazu. To by mohlo pre UltraPixelový senzor znamenať koniec. Vzhľadom na to, že Beats odkúpil Apple sa spoločnosť rozhodla hľadať iného partnera. Tým by sa podľa všetkého mala stať firma Bose. Konštrukcia zariadenia by mala byť zložená zo zlúčeniny hliníka a karbidu kremičitého.

Vyzerá to teda tak, že HTC si pre svoju vlajkovú loď opatrne povyberal len to najlepšie, čo bude v tom čase dostupné. Čo prinesie ich „prime“ verzia smartfónu zatiaľ nevieme. Pred niekoľkými mesiacmi prebehli špekulácie o tom, že HTC One M8 Prime by mohol byť nástupcom One Max, takže sa dá špekulovať o tom, že One M9 Prime by mohol priniesť väčší displej. Necháme sa však prekvapiť.

HTC má svoju vlajkovú loď predstaviť na Mobile World Congress V Barcelone, ktorý sa koná 2. až 5. marca.

Zdroje: PA, MD, AH