Úvod Novinky Technici rozobrali Galaxy Alpha: Všade samé lepidlo a vrásky pre opravárov

Technici rozobrali Galaxy Alpha: Všade samé lepidlo a vrásky pre opravárov

2

Šikovní technici z firmy iFixit sa na zúbok pozreli novému smartfónu Galaxy Alpha, ktorý výrobca promuje ako „prémiové“ zariadenie. Navonok zariadenie bez akýchkoľvek pochýb vyzerá prémiovejšie, než predchádzajúce smartfóny Samsungu. Aký však bude príbeh v jeho vnútri?

Pred malou chvíľou sme informovali o tom, že Sony si na konštrukcii svojej novej Xperia Z3 dal záležať a pocit zo zariadenia spríjemnil nie len používateľom, ale aj v prípade poruchy aj opravárom. Poďme sa teda pozrieť na to, ako v podobnom rozobraní pochodil Galaxy Alpha.

Hneď po otvorení zadného krytu technici nenašli ani len stopu po odolnosti voči vode. Ak ste sa rozhodli zaobstarať si Galaxy Alpha, dávajte si pozor a zariadenie si poriadne chráňte.

„Ak chcete vymeniť viac než batériu, situácia sa dosť skomplikuje.“

Po odobratí zadného krytu používatelia získajú prístup k batérii, ktorú môžu jednoducho vybrať a vymeniť. Ak by sa však chceli pozrieť „hlbšie,“ situácia sa dosť skomplikuje.

Pre prístup k matičnej doske sa totiž musí odstrániť zobrazovací panel. To je v prípade Galaxy Alpha poriadne náročné, keďže ho musíte poriadne nahriať a potom s presnosťou chirurga a trpezlivosťou pavúka čakajúceho na muchu pomaličky odliepať tak, aby ste ho nepoškodilo. Na druhej strane, zaujímavý je samotný displej, ktorý je hrubý len 1,4 milimetra. To je približne o polovicu menej, než hrúbka displeja iPhone 6.

Keď sa vám podarí odstrániť displej, vo vnútri nájdete modulárne rozloženie komponentov. Na rozdiel od Xperia Z3 sú prepojené neprakticky a v ceste vám budú stáť otravné kábliky. Podľa slov technikov sa pri ich odstránení poriadne zapotili.

Technici z iFixit na konci rozoberania dávajú každému zariadeniu skóre, ktoré reprezentuje to, aké ťažká, resp. ľahká bude oprava daného modelu. Galaxy Alpha si vyslúžil skóre 5/10.

galaxy-alpha-teardown-1
galaxy-alpha-teardown-2
galaxy-alpha-teardown-3
galaxy-alpha-teardown-4
galaxy-alpha-teardown-5
galaxy-alpha-teardown-6
galaxy-alpha-teardown-7
galaxy-alpha-teardown-8
galaxy-alpha-teardown-9
galaxy-alpha-teardown-10
galaxy-alpha-teardown-11
galaxy-alpha-teardown-12

Zdroj: PA