Úvod Aplikácie Parkovacie miesta pre zdravotne postihnutých pomôže nájsť nová slovenská aplikácia

Parkovacie miesta pre zdravotne postihnutých pomôže nájsť nová slovenská aplikácia

3

Občianske združenie go-ok vyvinulo novú mobilnú aplikáciu s celosvetovým zameraním a jej primárnou úlohou je pomôcť zdravotne postihnutým ľudom s vyhľadávaním vyhradených parkovacích miest.

Aplikácia zdravotne postihnutého užívateľa, väčšinou vozíčkara dokáže navigovať na konkrétne vyhradené parkovacie miesto v cieli jeho cesty, čo je pre ľudí s obmedzenými možnosťami pohybu veľkou pomocou.

Ku skvalitneniu aplikácie a ako aj pohybu postihnutým ľuďom môžete pomôcť aj vy tak, že do aplikácie sami pridáte takéto vyhradené parkovacie miesto napr. vo vašom okolí a podobne.

Postup je veľmi jednoduchý, pričom stačí konkrétne parkovacie miesto odfotografovať a odoslať. Po splnení jednoduchých pravidiel ich administrátor schváli a miesta sa objavia v aplikácií na mape ako “špendlíky”, ku ktorým sa užívateľ následne naviguje a zaparkuje. Dostupná je pre operačné systémy Android a iOS a je editovateľná – využiteľná na celom svete.

parking4disabled-a4d236-h900 parking4disabled-1-2-s-386x470 parking4disabled-1-1-s-386x470

Detailné informácie o združení, aplikácii ako aj o už prebiehajúcej súťaži nájdete v online tlačovej správe TU ako aj na Facebook-u či webe projektu parking4disabled.eukde nájdete mapu už vložených vyhradených miest.

Neváhajte, odfotografujte vyhradené miesto a podporte užitočný nástroj pre zdravotne postihnutých.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.fis.parking.p4d.app“]