Úvod Výrobcovia HTC HTC RE camera: Konkurencia pre GoPro určená pre ľudí, ktorí nie sú...

HTC RE camera: Konkurencia pre GoPro určená pre ľudí, ktorí nie sú „pro“

4

Taiwanský výrobca HTC dnes na tlačovej konferencii v New Yorku predstavil niekoľko nových produktov, medzi ktorými sa nachádza aj nový produkt, ktorý je pre spoločnosť novinkou. Je to kamera, resp. fotoaparát, ktorý je určený pre všetky vaše výlety. Zariadenie funguje samostatne, ako aj v kombinácii s Android a iOS aplikáciami.

HTC RE camera meria 96,7 x 26,5 milimetra a váži 65,6 gramov. Je to teda malé a prenosné zariadenie v tvare inhalátora. Vo vnútri sa nachádza 8 GB micro SD karta, ktorú HTC pribalil ku zariadeniu, no dokúpiť si môžete až 128 GB microSD karty.

RE-bielyNajdôležitejší je samozrejme samotný 1/2.3“ senzor, ktorý ponúka rozlíšenie 16 Mpx a zorné pole 146 stupňov. Fotoaparát disponuje objektívom s clonou f/2.8, dokáže natáčať 1080p video na 30 snímkach za sekundu, alebo 720p video na 120 snímkach za sekundu (4x slow motion).

Zariadenie je vybavené konštrukciou, ktorá je odolná voči vode a prachu. HTC RE camera bude kompatibilná s Android zariadeniami s verziou operačného systému Android 4.3 a novším a s Apple zariadeniami s operačným systémom iOS 7.0 a novším.

Spomenúť musíme aj 820 mAh batériu, ktorá celé zariadenie poháňa. HTC tvrdí, že ich zaujímavé zariadenie vďaka tomu dokáže odfotiť viac ako 1 200 fotografií, alebo natočiť 1 hodinu a 40 minút Full HD videa bez prerušenia.

re-celenka
HTC ku svojmu novému zariadeniu predstavil aj čelenku so špeciálnym úchytom

HTC RE camera by mala byť v Spojených štátoch dostupná už koncom októbra za 199 dolárov, zvyšok sveta si bude musieť počkať. Dostupnosť ani cena pre slovenský trh podľa našich informácií potvrdená nebola. Detailný render si môžete pozrieť na 3D spracovaní nižšie.

htc-re-camera-1
htc-re-camera2
htc-re-camera3
htc-re-camera-4
htc-re-camera-5
htc-re-camera-6
htc-re-camera-7

Zdroj: HTC