Úvod Dohady Ďalší Samsung Galaxy Alpha bude vraj celý z kovu

Ďalší Samsung Galaxy Alpha bude vraj celý z kovu

2

Tesne pred IFA 2014 Samsung predstavil svoj nový smartfón Galaxy Alpha so špecifikáciami z vyššej strednej triedy a (na Samsung) zaujímavým prvkom – kovovým rámikom. Samsung však oznámil, že do konca roka dodá na trh ešte ďalšie tri modely Galaxy Alpha. Nedávno unikli informácie o jednom z nich.

SM-A500 má byť smartfón strednej triedy s 5-palcovým HD displejom, procesorom Snapdragon 400, 8 a 5 MPix fotoaparátmi a 2 330 mAh batériou. Všetky okrasy z Galaxy S5 budú odstránené, nečakajte teda snímač odtlačkov prstov, merač tepu či odolnosť voči vode a prachu.

Najzaujímavejším prvkom SM-A500 však nebudú jeho špecifikácie, ale prémiový vzhľad. Podľa uniknutých informácií totiž ponúkne kovové telo a zadný panel sa nebude dať jednoducho odklopiť. Tým pádom samozrejme nebude možné ani vymeniť batériu. Stále sa však môžeme tešiť aspoň na slot na micro SD kartu.

Podľa špecifikácií sa zdá, že Samsung buduje konkurenciu pre nedávno predstavenú Motorolu Moto G. Uvidíme, aká bude cena zariadenia. Radi by sme videli nejakú agresívnu cenovku, ktorá by konečne poslala do hry aj nejaký Samsungácky smartfón strednej triedy. Momentálne sa totiž ľudia uchyľujú skôr ku spomínanej Motorole, XiaoMi či OnePlus.

Nemôžem sa zbaviť dojmu, že Samsung so svojou sériou zariadení Alfa skutočne iba skúša, čo sa uchytí a čo nie. Experimentovanie s kovom však rozhodne kvitujeme a držíme palce.

Čo hovoríte na novú alfu SM-A500 vy? Kúpili by ste si kovový Samsung smartfón, alebo radšej nie?

Zdroj: A