Úvod Novinky Android Analytici: Desiatky MILIÓNOV ľudí vymení Android telefóny za iPhone 6

Analytici: Desiatky MILIÓNOV ľudí vymení Android telefóny za iPhone 6

33

Nová štúdia analytickej spoločnosti Survata sa zamerala na to, či sú majitelia Android smartfónov ochotní vymeniť svoje zariadenie za nový iPhone 6. Podľa serveru CNET, ktorý výsledky zverejnil, to spraví „len 5%“ majiteľov Android zariadení. Tento údaj sme dali do úvodzoviek, pretože aj malé percento pri celkovom počte majiteľov Android zariadení môže znamenať veľké čísla.

Android totiž používa vyše 1 miliarda ľudí, inými slovami – tisíc miliónov bytostí. To teda znamená, že tých „zanedbateľných“ 5% je v skutočnosti poriadne mastných 50 miliónov ľudí. Pri odhadovanej cene 650 až 850 dolárov za jeden kus iPhonu sa tak Apple môže tešiť na celkom slušný zárobok.

Survata je spoločnosť, ktorej štúdie majú využívať najvplyvnejšie firmy sveta (Fortune 500), pričom údaj 5% sa týka tých ľudí, pri ktorých je pravdepodobnosť presedlania na konkurenčnú platformu najvyššia. Okrem tých spomínaných 5% ľudí má ďalších 12,4% opýtaných taktiež rozmýšľať o prechode, no zatiaľ nie sú pevne rozhodnutí.

Podobnou štúdiou sa musí riadiť aj Apple, keďže si u svojich dodávateľov objednal až 80 miliónov kusov 4,7 a 5,5 palcového modelu iPhone 6.

Zdroj: B