Úvod Novinky XiaoMi sa stal absolútnou jednotkou na čínskom trhu. Z trónu zosadil Samsung

XiaoMi sa stal absolútnou jednotkou na čínskom trhu. Z trónu zosadil Samsung

30

Minulý týždeň sme vám dali vedieť o tom, že XiaoMi predbehol LG v celosvetovom rebríčku výrobcov s najväčším objemom predaných kusov smartfónov a dostal sa tak na tretiu priečku. Za tri mesiace (apríl – jún) sa spoločnosti podarilo predať slušných 15,1 miliónov zariadení, čo je takmer štyrikrát viac, než za rovnaké obdobie minulého roka. Väčšinu týchto zariadení spoločnosť predala v Číne, čo jej určite pomohlo k nadobudnutiu prvenstva. Čítate správne, XiaoMi z trónu zosadil zatiaľ nedotknuteľný Samsung.

Podľa firmy Canalys spoločnosť v Číne za posledný štvrťrok predala 14,99 miliónov smartfónov, zatiaľ čo – už teraz – druhý Samsung predal „len“ 13,22 miliónov smartfónov. Na ďalších priečkach sa umiestnilo Lenovo, spoločnosť Yulong a prvú päťku uzatvára Huawei. Apple sa tak medzi TOP 5 na čínskom trhu neprebojoval.

xiaomi-samsung-predaje-q2-2014

XiaoMi pomaly ale isto pokračuje v rozširovaní svojho portfólia o ďalšie trhy. Len nedávno spustili predaje svojich zariadení v Indii, kde začnú predávať aj svoju najnovšiu vlajkovú loď, XiaoMi Mi 4. Mnohí sú presvedčení, že za tak veľkým a rýchlym úspechom XiaoMi stoja kvalitné a výkonné zariadenia, ktoré spoločnosť predáva za „ľudové“ ceny. Nový Mi 4, ktorý v prepočte stojí len 238€ ponúka štvorjadrový Snapdragon 801 s jadrami o takte 2.5GHz, 3GB RAM, 5 palcový Full HD displej a prémiovú, kovovú konštrukciu.

Bude zaujímavé sledovať ako sa bude tejto sympatickej čínskej spoločnosti dariť aj naďalej. Je dosť možné, že v blízkej budúcnosti sa po Apple a Samsungu stane tretím najväčším výrobcom smartfónom na svete.

Aký názor na XiaoMi máte vy? Je vám táto spoločnosť, resp. jej produkty sympatická?

Informoval o tom server Phone Arena.