Úvod Aplikácie WhatsApp už každý mesiac používa viac ako 600 miliónov používateľov

WhatsApp už každý mesiac používa viac ako 600 miliónov používateľov

5

Vboji o najpopulárnejšiu aplikáciu pre komunikáciu sa mnohí z nás obracajú na WhatsApp. V tejto aplikácii, resp. službe videl „nohy“ aj Facebook, ktorý ju kúpil za dychberúcich 19 miliárd dolárov. Dnes sa na Twitteri objavil tweet od šéfa a zakladateľa WhatsApp, Jana Kouma, ktorý prezradil, že WhatsApp každý mesiac používa neuveriteľných 600 miliónov ľudí.

Koum sa o počte aktívnych používateľoch naposledy zmienil v apríli tohto roku, keď sa im podarilo prelomiť hranicu 500 miliónov ľudí. Pre predstavu, Facebook v tom istom čase oznámil, že ich Messenger každý mesiac používa približne 200 miliónov ľudí. Spolu s Instagramom tak po odkúpení WhatsApp Facebook začína atakovať hranicu 1 miliardy ľudí aj v ich aplikáciách určených pre komunikáciu.

Druhou obrovskou službou, ktorá je masívne populárna hlavne v Číne je WeChat. Službu WeChat každý mesiac používa približne 438 miliónov ľudí. Okrem WeChat však môžeme spomenúť aj službu Line, ktorú každý mesiac používa 400 miliónov ľudí.

Vzhľadom na to, koľko ľudí používa WhatsApp a aký obrovský potenciál so sebou takýto počet ľudí prináša, je dosť možné, že Facebook sa začne zameriavať aj na možnosť speňaženia obľúbenej služby. Jediný príjem aplikácie je momentálne predplatné 1 dolár na rok, ktoré do Facebook rodiny teoreticky prináša „len“ 600 miliónov dolárov. To je v porovnaní s Facebookom kvapka v mori a tak je možné, že sa to bude vedenie sociálnej siete snažiť zmeniť.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.whatsapp“]

Informoval o tom server Phone Arena.