Úvod Aplikácie Google predĺžil dobu, počas ktorej je možné vrátiť hry a aplikácie z...

Google predĺžil dobu, počas ktorej je možné vrátiť hry a aplikácie z 15 minút na 2 hodiny

8

Zakávičku či orosené pivo ľudia bez mihnutia oka zaplatia nemalé peniaze, no keď sa jedná o hru, ktorá môže stáť hoc 89 centov, nastáva problém. Ak sa rozhodnete investovať ťažko zarobené peniaze do vašej obľúbenej aplikácie či hry, Google vám doteraz ponúkal 15 minútové okienko, počas ktorého bolo túto aplikáciu možné vrátiť. Vyzerá to tak, že pre niekoho táto doba nebola dostatočne dlhá a tak sa Google rozhodol spraviť drastické zmeny.

Redaktori z Android Police si všimli, že 15 minútové okienko možnosti vrátenia aplikácie, alebo hry sa predĺžilo na celé 2 hodiny. Google o tejto zmene zatiaľ neinformoval. Podľa servera Android Police ich redaktori a následne aj čitatelia vykonali niekoľko testov, ktoré sa zhodovali a aplikácie bolo možné vrátiť do dvoch hodín od ich zakúpenia. Je však možné, že Google len testuje takúto možnosť a nakoniec sa ju rozhodne zrušiť. Zatiaľ by však malo platiť to, že po zakúpení máte na vrátenie dve hodiny.

google-play-refund-1 google-play-refund-2 google-play-refund-3

Hra bola zakúpená o 9:50, o 11:48 sa ešte stále dala vrátiť. O 11:51 už Google Play ponúkal len odinštalovanie.

 

Jedným z možných argumentov pre predĺženie doby možnosti vrátenia aplikácií je vidina vyššieho zisku. Ak sa budú ľudia cítiť pohodlnejšie pri kupovaní aplikácií a hier, je pravdepodobné, že si ich časom kúpia viac. Koniec koncov, kto by si nechcel poriadne otestovať drahšie aplikácie, alebo hry predtým, než sa ich rozhodne ponechať navždy.

Ak sa to rozhodnete otestovať, dajte vedieť ako ste dopadli.