Úvod Novinky Samsung čelí vážnym obvineniam, dodávané súčiastky vyrábajú aj deti. Neuveríte v akých...

Samsung čelí vážnym obvineniam, dodávané súčiastky vyrábajú aj deti. Neuveríte v akých podmienkach pracujú!

32
    GALAXY S5
8.9
      NAJNIŽŠIA CENA

Samsung opäť čelí veľmi vážnemu obvineniu, ktoré na svetlo sveta prináša China Labor Watch, organizácia, ktorá monitoruje pracovné podmienky v čínskych fabrikách. Tentokrát sa tohto vážneho prešľapu mal dopustiť jeden dodávateľ, ktorého súčiastky putujú priamo do zariadení Samsungu.

Škandál, ktorým využívanie detskej pracovnej sily samozrejme je má na starosti spoločnost Shinyang, ktorá ich má zamestnať hlavne v čase, keď je dopyt po súčiastkach najväčší, neskôr keď dopyt klesne ich má opäť prepustiť. Šokujúce je to, že deti vo fabrikách pracujú 3 až 6 mesiacov a to až 11 hodín denne bez príplatku za nadčas.

Ešte 30. júna Samsung publikoval správu „Global Harmony,“ v ktorej rozpísal zistenia z pracovných podmienok u vyše 200 z ich dodávateľov. Ani u jedného nemal nájsť známky zamestnávania detí.

Organizácia CLW aj naďalej pokračuje v odhaľovaní takto vážnych porušení zákona, pričom za posledné dva roky na verejnosť priniesli niekoľko prípadov, v ktorých museli konať aj úrady. Ak vás táto tematika zaujíma a chceli by ste si o nej prečítať viac, môžete tak spraviť tu. Majte však na vedomí, že správa je písaná v angličtine.

Informoval o tom server organizácie China Labor Watch.