Úvod Novinky Predaje čínskeho výrobcu XiaoMi raketovo rastú aj naďalej. Medziročne stúpli o 271%

Predaje čínskeho výrobcu XiaoMi raketovo rastú aj naďalej. Medziročne stúpli o 271%

1

XiaoMi, čínsky výrobca ktorý je často prirovnávaný k americkému Apple a to aj napriek tomu, že jeho stratégia by sa skôr dala prirovnať k Amazonu. Len za prvý polrok 2014 sa mu podarilo predať 26,1 miliónov smartfónov. Šéf spoločnosti, Lei Jun prezradil, že spoločnosť tak zarobila 5,3 miliardy dolárov, čo je o 149% viac, než minulý rok. Profity sú pre spoločnosť, ktorá predáva high-end zariadenia za mid-range ceny veľmi dôležité, keďže tým dokázali, že výkonné zariadenia nemusia stáť 600 a viac eur.

V prvom štvrťroku sa spoločnosti podarilo predať cez 11 miliónov smartfónov, zatiaľ čo v druhom štvrťroku to už bolo vyše 15 miliónov. Minulý rok XiaoMi vydali tlačovú správu, v ktorej predpovedali, že tento rok predajú približne 40 miliónov zariadení. Po obrovskom náraste v predajoch však museli tento odhad znovu prehodnotiť a teraz už predpovedajú predaje v objeme úctyhodných 60 miliónov smartfónov.

Už teraz spoločnosť dokonca tvrdí, že budúci rok je ich cieľom predať 100 miliónov smartfónov.

XiaoMi je výrobca, ktorý je známy hlavne v Číne, no ich produkty sa už objavili aj u nás na Slovensku. Ich hlavnou devízou sú výkonné zariadenia, ktorých cena v Číne málokedy presahuje hranicu 300 dolárov.

Minulý rok sa k nim pridal bývalý zamestnanec Google, Hugo Barra, ktorý program Nexus vymenil za lacné, no kvalitné zariadenia XiaoMi. Vedenie XiaoMi verí, že Hugo bude ich kľúčom k srdciam zákazníkov na západných trhoch, kam sa v blízkej budúcnosti chystajú expandovať.

Informoval o tom server The Next Web.