Úvod Novinky Objavili sa detaily o novom UV senzore pre Samsung Galaxy Note 4

Objavili sa detaily o novom UV senzore pre Samsung Galaxy Note 4

1

Keď kórejský gigant Samsung predstavil top model Galaxy S5, od konkurencie sa odlišoval špeciálnym snímačom tepovej frekvencie.

Snímač mal posilniť pozíciu Samsungu v oblasti nových fitness funkcií zameraných na zdravie a životný štýl používateľov, pričom očakávaný phablet Galaxy Note 4 posunie funkcie zamerané na aspekty zdravia opäť o niečo ďalej.

Nový Samsung Galaxy Note 4, ktorého predstavenie sa očakáva začiatkom septembra bude vybavený snímačom UV žiarenia.

Tento senzor by mal byť umiestnený na zadnej strane zariadenia, takže pri jeho používaní stačí zariadenie otočiť smerom k slnku a namerané hodnoty  budú priamo odovzdané Samsung S Health aplikácii.

Aplikácia vyhodnotí intenzitu žiarenia a následne vám ponúkne rôzne odporúčania pri vašich aktivitách. Intenzita žiarenia by podľa zverejnených informácií mala byť kategorizovaná do piatich stupňov.

UV index 0-2 (slabé žiarenie): Nízke nebezpečenstvo pred slnečným UV žiarením pre bežného človeka.

UV index 3-5 (stredné žiarenie): Mierne riziko zranenia pri nechránenom pobyte na priamom slnku.

UV index 6-7 (vysoké žiarenie): Vysoké riziko zranenia pri nechránenom pobyte na priamom slnku. Oči a koža potrebujú ochranné prostriedky.

UV index 8-10 (extrémne žiarenie): Vysoké riziko zranenia pri nechránenom pobyte na priamom slnku. Nechránené oči a koža sa môžu už za krátku chvíľu spáliť.

UV index 11+ (extrémne žiarenie): Extrémne nebezpečenstvo zranenia pri nechránenom pobyte na priamom slnku. Nechránené oči a kožu čaká silné poškodenie už počas niekoľkých minút.

Samsung Galaxy Note 4 by mal byť ďalej vybavený minimálne 5,7 palcovým Super AMOLED displejom s QHD rozlíšením, 3 (4?) GB pamäťou RAM, výkonným procesorom Snapdragon 805 a 16 MPix fotoaparátom.

Uvažujete o kúpe tohto monštra?

zdroj: talkandroid